Predstavljamo: ZIPP 302

ZIPP koji je vjerovatno glavno ime u izradi kotača, nedavo je učinio nešto neočekivano.

Predstavili su novi komplet karbonskih kotača "ZIPP 32" koji je dostupan u obje verzije, obodne i disk kočnice, sa cijenom manjom od 2.000$. Prva pomisao vidjevši cijenu od 1.500$ bila je "U čemu je caka?". S obzirom da 303 Firecrest karbonski klinčeri dolaze po cijeno od 2.099$, bili smo znatiželjni kakve su specifikacije novi kotači, pa je ZIPP, nove 302 kotače mogao učiniti još pristupačnijim.

Odmah nakon što ih uzmete u ruke, primjetite tu kvalitetu ZIPP gradnje, koju je zadržala 302-ica, a koju možete pronaći na višim razinama poput Firecrest i NSW modelima. No, da bi ih učinili pristupačnijim, morali su napraviti neke rezove. 302-ica je izgubila zaštitne ZIPP rupice za niple, što je proizvodnju učinilo jeftinijom. Također, dobivate tradicionalne Sapim CX-Sprint J-bend žbice sa niplama. Koje su niže kvalitete u usporedbi sa lakšim i čvršćim Sapim CX-Ray, koje opet nalazimo na Firecrest i NSW modelu kotača. Cjenovna smanjenja doduše nisu utjecala na težinu kotača – 302 su samo 40grama teži od seta 303 Firecrest.

Pratili smo testiranja na terenu koje su vozači proveli na terenima sa obiljem uspona, kao i spusta, kako bi se 302 kotači mogli odgovarajuće testirati. Teško je pronaći neku grašku u kotačima koji dolaze sa 44mm dubinom. Srednji duboki rub je prilično savršen za svakodnevnu upotrebu i nalazimo da su kotači jako krut, što opet dobro dođe kada se sa prijateljima borite za KOM-ove. Šumovi vjetra su gotovo nečujni, a svakako imate aerodinamičku predsnost lakšeg održavanja brzine. Kočiona površina nije toliko tehnički dobra kao što možemo naći kod Firecrest modela, ali jako dobro rade, čak i bolje od očekivanja. Kruti karbonski kotači nisu niti jednom zadrhtali prilikom spuštanja na velikim krivinama, kao ni na žešćim usponima.

Sve u svemu, rekli bi da su 302-ice izvrsne za svakodnevnu vožnju i utrke.Moderno oblikovani širokorubni i svestrani kotači koji mogu primiti šire cestovne, pa čak i CX gume. Dolaze da QR zateznicama, trakom i ZIPP-ovim dvogodišnjim jamstvom, a dostupni su samo sa bijelim naljepnicama. Također, možete naknadno kupiti bilo koju 303 naljepnicu i uklopiti je na kotače, savršeno pristaje.

Ako ste u potrazi za Pro level kotačima i svaki djelić sekunde Vam je bitan, onda možda Vaš izbor trebaju biti ZIPP Firecrest i NSW kotači. Ako želite izdržljive i pouzdane karbonske kotače koji će Vas lako odvesti na grupne treninge i povremena utrkivanja, ovi kotači su pravi izbor za Vas.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More