Schurter u sedmom nebu, Courtney do prvog naslova

Foto: www.redbull.com

Svjetsko MTB prvenstvo u švicarskom Lenzerheidu proteklog vikenda fantastičnom domaćem dečku Nini Schurteru donijelo je sedmi naslov svjetskog prvaka a četvrti zaredom.

U užarenoj atmosferi koju je priredilo preko 20000 fanatičnih navijača Schurter je od samog starta pokazao da ništa neće prepustiti slučaju na domaćem terenu. Odmah nakon starta postavio je ubitačan tempo koji je sve do pretposljednjeg kruga jedino pratio Italijan Kerschbaumer. Švicarac je krug i pol do kraja napao i napravio prednost od 6 sekundi koju je u posljednjeg krugu povećao na konačnih 11 sekundi. Do bronce je došao Nizozemac Mathieu Van Der Poel koji je nakon lošeg starta ipak dohvatio odličan rezultat.

U ženskoj konkurenciji do svog prvog naslova stigla je pomalo iznenađujuće Amerikanka Kate Courtney. Ona je u odličnoj utrci prvo slomila Emily Batty (Kanada) u borbi za drugo mjesto da bi uskoro sustigla i Dankinju Anniku Langvad. Dankinja je ubrzo pogriješila na jednom od tehničkih dijelova što je Courtney iskoristila i odvezla se do svog prvog svjetskog naslova. Langvad je do kraja ipak stigla do srebra dok je brončanu medalju dohvatila Emily Batty. Vrijedi svakako istaknuti i odličan nastup Jovane Crnogorac (Srbija) koja se plasirala na 22. mjesto.

Napomenimo još da su u DHI disciplini naslove uzeli Rachel Atherton (Velika Britanija) i Loic Bruni (Francuska).

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More