Tour de France 11.etapa: Četvrta etapna pobjeda za Jasper Philipsen

Dominacija u sprintu Alpecin-Deceuninckovog bicikliste Jaspera Philipsena jednostavno nadmašuje njegove suparnike. Danas mu nije trebao Mathieu van der Poel da ga lansira, jednostavno se savršeno pozicionirao i vozio i odlučio kada i kako želi postići svoju četvrtu etapnu pobjedu na ovom izdanju Tour de Francea 2023. godine.

Staza

Znatno manje brda vidimo na profilu, 180 km od Clermont-Ferranda do Moulinsa, a staza je imala dva rana uspona 4. kategorije i zatim još jedan na početku posljednje trećine. Sve je vrištalo na “sprint!” U drugoj polovici dana bilo je malo kiše što je rashladilo bicikliste.

Potpuna dominacija Jaspera Philipsena u sprintevima Tour de Francea

Sprinteri nisu propustili priliku za pobjedu u jednoj od posljednjih čistih šansi koje su, s obzirom na trasu, imali odavde do Pariza, budući da su većinom preostale etape s više ili manje planina, ali uvijek s velikom težinom.

Između ovoga i nakupljenog umora jučerašnje vrlo teške etape, ton ovog Tour de Francea 2023. ponovno se ponovio s nekoliko dobrovoljaca voljnih krenuti u potragu za bijegom dana. Zapravo, praktički prvi pokušaj bio je onaj koji se izbjegao, tek na 5. kilometru etape i koji su činila samo tri biciklista: Andrey Amador, Daniel Oss i Matis Louvel, kojim ni u jednom slučaju timovi nisu dozvolili da iskoriste previše prednosti kako bi izbjegli iznenađenja.

Tour de France 11
Tour de France 11

Etapa bez puno priče osim kiše, prilično male oluje uzrokovane velikom vrućinom koja je posljednjih dana zahvatila peloton i koja se nije pojavila od druge etape, na putu za San Sebastian.

U zadnjim kilometrima mogli smo vidjeti ambicioznu Jumbo-Vismu koja pokušava voditi dobro postavljenog Wout van Aerta, ali Belgijac nije ni blizu vrhunske forme ovog proljeća, a kamoli prošle godine.

Tour de France 11

Iako ga je ekipa ostavila savršeno pozicioniranog 400 m od cilja, nije mogao zadržati povlašteno mjesto i ubrzo su ga prestigli. Prvi Lidl-Trek, tražeći još jednu pobjedu za Madsa Pedersena, a nekoliko metara ispred bi bio Uno-X koji bi pokušao nametnuti svoj vlak za Kristoffa. Međutim, između te borbe pojavio se Jayco-AlUla s nadahnutim Dylanom Groenewegenom koji je na idealnoj distanci izašao iz zamke suparnika i činilo se da će odnijeti pobjedu. Ali ne možete prodati medvjeđu kožu prije nego što je ulovljen i, ne znajući odakle, pojavio se zeleni dres Jaspera Philipsena koji uz ogromno ubrzanje, bez odašiljanja osjećaja maksimalnog napora, prestiže Nizozemskog biciklistu i na kraju pobijedi s apsolutno jasnom razlikom u dužini bicikla.

Tour de France 11

Bila je to etapa koja nije donijela promjene u generalnom plasmanu, relativno mirna etapa, očekivano, pomoći će glavnim protagonistima da pripreme noge za još jedan težak brdski dan s kojim će se suočiti u dvanaestoj etapi.

Rezultati na 11.etapi Tour de France:

 1. Jasper Philipsen (Alpecin-Deceuninck) 4h01’07’’
 2. Dylan Groenewegen (Jayco-AlUla) +00’’
 3. Phil Bauhaaus (Bahrain-Victorious) +00’’
 4. Bryaan Coquard (Cofidis) +00’’
 5. Mads Pedersen (Lidl-Trek) +00’’
 6. Alexander Kristoff (Uno-X) +00’’
 7. Luca Mozzato (Arkéa-Samsic) +00’’
 8. Peter Sagan (TotalEnergies) +00’’
 9. Wout van Aert (Jumbo-Vismem) +00’’
 10. Sam Welsford (Team DSM) +00’’

Generalni plasman na Tour de France 2023:

 1. Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma) 46h34’27’’
 2. Tadej Pogacar (UAE Team Emirates) +17’’
 3. Jai Hindley (Bora-Hansgrohe) +02’40’’
 4. Carlos Rodríguez (INEOS Grenadiers) +04’22’’
 5. Pello Bilbao (Bahrain-Victorious) +04’34’’
 6. Adam Yates (UAE Team Emirates) +04’39’’
 7. Simon Yates (Jayco AlUla) +04’44’’
 8. Thomas Pidcock (INEOS Grenadiers) +05’26’’
 9. David Gaudu (Groupama-FDJ) +06’01’’
 10. Sepp Kuss (Jumbo-Visma) +06’45’’

KOMPLETNI REZULTATI 11.etape Tour de France – OVDJE.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More