Peter Sagan premijerno na gravel utrci

Peter Sagan će sljedeći vikend prvi put nastupiti na gravel utrci, prijavivši se na Unbound Gravel 2022.

Trostruki svjetski prvak u cestovnim utrkama neće voziti glavnu rutu od 200 milja, umjesto toga izabrao je verziju od 100 milja. Ruta ima ukupno 167 km i 1606 metara nadmorske visine kroz Flint Hills u Kansasu.

Sagan je čestio dio promocije oko Specializedovog Diverge gravel bicikla. Njegovo pojavljivanje na Unboundu povezano je s njegovim sponzorskim ugovorom sa Specializedom, ali unatoč tome predstavlja korak ka rastućoj gravel sceni. 32-godišnjak je ranije govorio o svojoj želji da vozi gravel, dajući naslutiti da bi se to moglo dogoditi kada završi njegova cestovna karijera.

Garmin Unbound Gravel koji je predstavio Craft vraća se sa 15. izdanjem sa svojim suncem ispečenim rutama za uništavanje guma po neravnim cestama Tallgrass Prairie usred SAD-a. Dok su u ranim godinama participacije bile dosta skromnije prije nego što je zavladala eksplozija utrka po šljunku, sada ima više od 4000 sudionika na pet udaljenosti. Događaj na 200 milja druga je postaja za inauguracijski Life Time Grand Prix koji predstavlja serijal Mazda.

Unbound Gravel 100 pobjednik prošle godine u muškoj diviziji bio je Stephen Hyde, dok je Lauren Stephens odnijela ženski naslov.

Sagan je trenutno u visinskom trening kampu u Utahu, a odatle će otputovati u Emporiju u Kansasu 3. lipnja kako bi 4. lipnja vozio Unbound. Zatim će se vratiti u Europu sljedeći dan, s nekoliko dana kod kuće u Monaku nakon čega slijedi povratak utrkama na Tour de Suisse.

Sagan će potom krenuti na Tour de France, njegovu prvu za TotalEnergies, da bi se nadmetao za osmi zeleni dres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More